Zátkovy tagliatelle v tomatech
Suroviny
Nudle tagliatelle Extra 300 g, krájená rajčata 350 g, cibule 80 g, celer 50 g, cuketa 50 g, sůl, dobromysl (oregano), provensálské koření, sýr parmazán 30 g, bazalka, panenský olivový olej, vinný ocet
Postup přípravy
V dostatečném množství osolené vody vařte zvolna Zátkovy široké nudle – tagliatelle. Uvařené sceďte a lehce promastěte olejem. Během vaření si v pánvi osmahněte celer, po chvíli přidejte cibuli a nakonec i drobně nakrájenou cuketu. Do tohoto základu dejte konzervovaná krájená rajčata a vše doplňte solí a kořením. Intenzivně vařte do zahoustnutí, lehce okyselte vinným octem. Vzniklou omáčku pak podlévejte pod těstoviny, ty posypte nastrouhaným parmazánem nebo jiným tvrdým sýrem s výraznou chutí a podávejte