Velikonoční kapr

velikonocni kapr

Suroviny

600 g čerstvého kapra, 50 g sádla, 30 g másla, svazek zelených bylinekči natí včetně mladých kopřiv, sůl, česnek, drcený kmín, hladká mouka na obalení kapra,  4 vejce,  100 ml sladké smetany

Postup přípravy

Porce kapra osolte, lehce potřete prolisovaným česnekem a okořeňte drceným kmínem. Potom je obalte v hladké mouce a zprudka je opečte na rozpáleném sádle z obou stran. Opečeného kapra zalijte rozšlehanými vejci se smetanou, solí a posekanými bylinkami. Velmi zvolna ho dopékejte pod poklicí na pánvi nebo v mírně vyhřáté troubě (10 minut při 110 stupních), až vejce ztuží a kapr se dopeče. Podávejte se salátem a čerstvým pečivem. Do vaječné zálivky můžete přidat nastrouhaný sýr, trochu strouhanky, kysanou smetanu a podobně.

Aktuální letáky

Akční nabídka

09.04 – 15.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

09.04 – 15.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025