Velikonoční hlavička

hlavicka2 scaled

Suroviny

8 rohlíků

400 g uzené krkovice

4 vejce
50 ml mléka

150 g špenátu (nebo mladých kopřiv)
3 PL másla

hrst sekané petrželky

1 cibule

3 stroužky česneku

špetka muškátového oříšku

sůl

pepř

Postup přípravy

Uzené maso si předem uvaříme a pokrájíme na kostičky.

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků.

Bílky osolíme a vyšleháme tuhý sníh, žloutky zatím dáme stranou.

Na větší pánvi si rozpustíme máslo a dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibulku.

K cibuli přidáme nasekaný špenát nebo kopřivy, přiklopíme a 5 minut necháme dusit na mírném ohni.

Mezitím si dáme do větší misky mléko, osolíme, opepříme, zastrouhneme špetkou muškátového oříšku a přidáme žloutky, které s mlékem rozšleháme.

Rohlíky pokrájíme na větší kousky a přidáme do misky, stejně tak i kostičky uzeného masa, podušený špenát s cibulkou, nasekanou petrželku a nastrouhaný česnek.

Vše důkladně zamícháme a necháme 20 minut odpočinout.

Nyní do směsi vmícháme bílky a dáme do pekáčku vymazaného máslem.

Pečeme zhruba 40 minut na 180°C.

Aktuální letáky

Akční nabídka

09.04 – 15.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

09.04 – 15.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025