Valašský Kontrabáš

kontrabas 2 scaled

Suroviny

200 g pohanky,

500 g uvařených brambor od včera,

1 cibule,

4 stroužky česneku,

2 PL sádla,

400 g uzeného masa,

hrst majoránky,

hrst nasekané petrželky,

1 ČL drceného kmínu,

sůl,

pepř.

Postup přípravy

Pohanku uvaříme podle návodu a přidáme ji do hrnce k uvařeným bramborám od včera.

Na lžíci sádla orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a uzené maso nakrájené na kostičky.

Směs masa s cibulí přidáme do hrnce k bramborám a pohance, dále přidáme nadrcený česnek, kmín, majoránku, nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a promícháme.

Směs rozendáme do pekáčku vymazaného sádlem a pečeme v předehřáté troubě na 230 °C zhruba 15 minut.

Ke Kontrabáši nejlépe chutná salát z kysaného zelí nebo prostě jen kyselá okurka.

Aktuální letáky

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Sbírka potravin

20.11 – 26.11.2024

Akční nabídka

20.11 – 26.11.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.11 – 26.11.2024

COOP super cena

20.11 – 03.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024