Valašský jarní salát

12 valassky jarni salat s pohankou

Suroviny

Suroviny:
250 g spařené pohanky, 150 g ledového salátu, 100 g kvalitní
klobásky, 50 g sladkých lusků, 50 g výhonků řeřichy, sůl, olej, ocet, med

Na 600 g salátu: příprava 30 minut

Postup přípravy

Pohanku nikdy dlouze nevařte, ztrácí tím totiž látku zvanou
rutin, která je blahodárná pro naše srdce a celý krevní oběh. Stačí ji spařit vroucí osolenou vodou a nechat pod poklicí
v teple 10–15 minut nabobtnat. Na čtvrt kila spařené pohanky vám stačí asi 60 g
suché lámanky a 200 ml vroucí vody. Mezitím si v misce ušlehejte z octa, medu,
soli a oleje ochucovací dresink a ten pak vmíchejte do spařené a ochladlé
pohanky. Touto směsí pak ochutíte po řádném prochlazení celý salát tvořený
výhonky, krátce spařenými lusky, křehkými salátovými listy a lístky a navrchu
ozdobený rozpečenými plátky klobásky.

Aktuální letáky

COOP – naše super ceny

23.04 – 06.05.2025

Akční nabídka

23.04 – 29.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.04 – 29.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025