Tvarohové knedlíčky s ovocem

tvarohove knedlicky s ovocem

Suroviny

Jihočeské máslo 100 g, měkký tvaroh na pečení 250 g, 1 vejce, kukuřičná krupice (polenta) 80 g, sůl, čerstvé ovoce 500–600 g, tvrdý tvaroh, moučkový cukr

Postup přípravy

Polovinu másla nechte rozehřát a ušlehejte ho s vejcem a tvarohem, nakonec zapracujte do těsta kukuřičnou krupici a vše nechte 20 minut utužit v lednici. Vzniklé těsto snadno rozdělíte, roztlačíte tak, aby zabalilo připravené ovoce. Knedlíčky vařte v osolené vodě asi 7 minut (podle velikosti). Podávejte je se strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, případně kysanou smetanou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

09.04 – 15.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

09.04 – 15.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025