Tvarohová bublanina
Suroviny
Suroviny:
4 vejce, 150 g krupicového cukru, 150 másla, 250 g tučného tvarohu, 250 g polohrubé mouky, ½ prášku do pečiva, 30 ml tuzemáku, skořice mletá, citronová kůra, 500 g čerstvého ovoce (rybízu)
Pro 4 osoby: příprava 45 minut
Postup přípravy
Vejce šlehejte spolu s cukrem do bělavé pěny. Vmíchejte rozpuštěné máslo, tvaroh, citronovou kůru a tuzemák. Nakonec přidejte mouku smíchanou se skořicí a kypřicím práškem do pečiva. Vzniklé řídké těsto vložte do formy vymazané trochou másla a vysypané moukou. Hned potom posypejte povrch očištěným, případně i pokrájeným ovocem a vložte do předehřáté trouby. Pečte při teplotě 170 °C 30–40 minut.