Tomatová polévka s knedlíčky
Suroviny
Pro 4 osoby: příprava 30 minut
300 g mletého hovězího masa, 500 ml tomatové šťávy, 50 g cibule, 40 ml olivového oleje, 1 vejce, 30 g parmazánu, sůl, pepř, oregano, petrželová nať
Postup přípravy
Masové knedlíčky nemusí být vždy v čistém vývaru. Zkuste je zavařit do okořeněné rajčatové šťávy.
Do mletého masa přidejte 3 lžíce vody, sůl, čerstvě mletý pepř, posekanou petrželovou nať a vejce. Vše důkladně promíchejte a nechte v lednici.Na oleji osmahněte cibulku, když zesklovatí, přilijte tomatovou šťávu a asi čtvrt litru vody, popřípadě vývaru. Vše osolte a přiveďte k varu. Do vroucí polévky vložte malé kulaté knedlíčky připravené ze směsi mletého masa a vařte je zvolna asi 15 minut v polévce. Nakonec polévku zahustěte strouhaným parmazánem a přivoňte posekanou petrželovou natí a oregánem.
Podávejte s pečivem či chlebem.