Šustkové opečánky

sustkove opecanky

Suroviny

1 kg oškrabaných brambor, 250 g polohrubé mouky, 120 g sádla, sůl, 500 g uzenin na doplnění

Postup přípravy

Brambory stejnoměrně nakrájejte na menší kousky, zalijte horkou vodou, osolte a pod poklicí je vařte. Když jsou téměř vařené, slijte stranou vřelou vodu, ve které se brambory vařily. Brambory trochu prošťouchejte, navrch zasypte stejnoměrně moukou. Udělejte několik děr držadlem vařečky a přelijte asi třetinou vroucí vody z vaření. Přikryjte a chvílina mírném ohni nechte vše pod poklicí povařit, aby se mouka dobře propařila. Poté stáhněte z tepla a nechte přikryté ještě asi 15 minut dojít. Následně postupně přidávejte po troškách sádlo a vše důkladně propracujte do hladké, pružné, stejnorodé hmoty. Škubánky, kucmoch nebo také šustku pak můžete přímo podávat s máslem nebo do ní zapracujte kousky uzeniny, tvořte placky a zvolna je opékejte na rozpáleném sádle.

Aktuální letáky

Akční nabídka

08.01 – 14.01.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

08.01 – 14.01.2025

Pro děti i zdraví

08.01 – 04.02.2025

Akční nabídka

02.01 – 07.01.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

02.01 – 07.01.2025

COOP – naše super ceny

02.01 – 14.01.2025