Smažené selské rolky
Suroviny
Písecká klobása 150 g, mouka pšeničná hladká 50 g, vepřová kýta 500 g, česnek 20 g, 2 vejce, jemné ovesné vločky 60 g, smetana 100 ml, sůl, olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy
Z vajec, vloček, smetany, mouky a soli vymíchejte těstíčko. Nechte ho dvacet minut odležet v chladnu. Z vepřové kýty nakrájejte plátky a ty rozklepejte do tenka. Maso osolte, potřete třeným česnekem a poklaďte drobně nasekanou klobásou. Pak plátky stočte do rolek silných na dva prsty. Závitky máčejte v těstíčku a smažte zvolna v rozpáleném oleji. V závěrečné fázi nechte rolky dojít v mírně teplé troubě. Podávejte s bramborami a kysaným zelím.