Šlehačková roláda
Suroviny
Na piškot: 5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa a 2 lžíce polohrubé mouky
Na náplň: 250 g smetany ke šlehání a balíček ztužovače
Postup přípravy
Z pěti bílků ušlehejte pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát hliníkové fólie (alobalu) a na něj rozetřete těsto. Pečte hned při 200 stupních asi 7 minut. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte vychladnout. Šlehačku rozetřete na plát a ten za pomoci alobalu zaviňte (fólii pochopitelně z těsta sloupněte). Nechte vychladit v lednici a podávejte pocukrované.