Semínkové tyčky
Suroviny
Listové těsto 400 g, směs semínek 100 g, 2 vejce, bylinková sůl, hladká mouka na rozválení
Postup přípravy
Dobře vychlazené listové těsto rozválejte na tenký plát, ten osolte bylinkovou solí a složte na třetinyv obou směrech. Nechte krátce prochladit a opět těsto rozválejte na plát silný jako obilné stéblo. Směssemínek krátce namočte a vlhké je zaválejte do plátu těsta, který hned potřete důkladně rozšlehanými vejci,nakrájejte na řezy (čtverce, proužky a podobně) a pečte na pečicím papíře. Troubu předem vyhřejte na 200 °Ca při samotném pečení pak nastavte teplotu na 170 až 180 °C. Pro tento účel je nejlepší kombinovat dýňová,slunečnicová, piniová a další semínka, případně i drcené ořechy.