Segedín z krůtího masa
Suroviny
500 g krůtích prsou
500 g kyselého zelí i se šťávou
1 cibule
2 PL oleje
2 ČL kmínu
2 ČL mleté papriky
4 bobkové listy
8 kuliček nového koření
10 kuliček celého pepře
2 PL rajčatového protlaku
zakysaná smetana
sůl
pepř
cukr
Postup přípravy
Nejprve nakrájíme krůtí maso na kostky a obalíme v hladké mouce.
Na rozpáleném oleji zarestujeme cibuli nakrájenou nahrubo.
Přidáme maso, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, kmín a důkladně zarestujeme.
Přidáme protlak a znovu zarestujeme.
Zalijeme šťávou z kyselého zelí, půllitrem vody, rovnou přidáme i pokrájené zelí a dochutíme cukrem.
Vložíme v sítku bobkový list, nové koření a necháme dusit maso do měkka asi tak 30 minut.
Na talíři pak podle chuti přidáme zakysanou smetanu.