Přírodní řízek

prirodni rizek2 jed scaled

Suroviny

600 g vepřové kýty nebo kotlety

3 PL oleje

4 PL hladké mouky

2 PL másla

300 ml kuřecího vývaru

sůl

pepř

Postup přípravy

Maso očistíme a nakrájíme na 4 stejné plátky.

Plátky po obvodu nakrojíme nožem zhruba po dvou centimetrech, aby se nám při opékání nekroutily a naklepeme z  obou stran.

Naklepané plátky osolíme, opepříme, obalíme v  mouce a dáme opékat na rozpálený olej.

Opékáme z  každé strany zhruba minutu a půl, následně plátky dáme stranou do hrnce a přiklopíme pokličkou.

Do pánve přilijeme vývar, svaříme na polovinu a přidáme šťávu, kterou nám pustilo maso.

Vše zamícháme, dochutíme solí a pepřem.

Potom scedíme, už nevracíme na plotnu a přidáme ztuhlé máslo.

Mícháme, dokud se máslo nerozpustí.

Plátky vrátíme do vzniklé šťávy a ihned podáváme.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.03 – 18.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.03 – 18.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025