Přírodní řízek
Suroviny
600 g vepřové kýty nebo kotlety
3 PL oleje
4 PL hladké mouky
2 PL másla
300 ml kuřecího vývaru
sůl
pepř
Postup přípravy
Maso očistíme a nakrájíme na 4 stejné plátky.
Plátky po obvodu nakrojíme nožem zhruba po dvou centimetrech, aby se nám při opékání nekroutily a naklepeme z obou stran.
Naklepané plátky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a dáme opékat na rozpálený olej.
Opékáme z každé strany zhruba minutu a půl, následně plátky dáme stranou do hrnce a přiklopíme pokličkou.
Do pánve přilijeme vývar, svaříme na polovinu a přidáme šťávu, kterou nám pustilo maso.
Vše zamícháme, dochutíme solí a pepřem.
Potom scedíme, už nevracíme na plotnu a přidáme ztuhlé máslo.
Mícháme, dokud se máslo nerozpustí.
Plátky vrátíme do vzniklé šťávy a ihned podáváme.