Písecké paštikové taštičky

pisecke pastikove tasticky

Suroviny

Listové těsto  400 g, Písecká játrová paštika 300 g, provensálské koření, 1 vejce, lněné semínko, hladká mouka na rozválení

Postup přípravy

Dobře vychlazené listové těsto rozdělte na tři části a na lehce pomoučněném vále pak těsto rozválejte na tenký plát. Z něho rádlem nařežte čtverce. V rozích každého ještě nařízněte krátké zářezy. Játrovou paštiku nakrájejte na stejnoměrné kostky, obalte je v provensálském koření a rozdělte na těstové čtverce. Okraje čtverců těsta potřete rozšlehaným vajíčkem a paštiku do těsta zabalte. Snažte se přitom těsto různě stáčet, aby po upečení vypadaly taštičky zajímavě. Nakonec ještě potřete taštičky vejcem, vložte na plech pokrytý pečicím papírem a opečte jev předem vyhřáté troubě při teplotě 200 °C, podle velikosti asi deset minut. Taštičky se zapečenou paštikou lze podávat jak teplé, tak i studené, nejlépe doplněné zeleninou či ovocem.

Aktuální letáky

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Sbírka potravin

20.11 – 26.11.2024

Akční nabídka

20.11 – 26.11.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.11 – 26.11.2024

COOP super cena

20.11 – 03.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024