Písecké makové cukroví

pisecke makove cukrovy

Suroviny

Suroviny:

250 g hladké mouky, 100 g semletého máku, 80 g moučkového cukru, 200 g másla, 1 žloutek, vanilka nebo vanilkový cukr, perníkové koření, špetka soli, švestková povidla na promazávání, mandle či ořechy na ozdobu

Pro 4 osoby: příprava 35 minut

 

Postup přípravy

Do rozměklého másla zapracujte všechny suroviny, nejsnáze s pomocí cukrářské karty, a nakonec uhněťte hladké těsto. To nechte nejlépe do druhého dne odležet v chladu. Těsto pak rozválejte na stejně silný plát a vykrajujte z něho libovolné tvary. Pečte při teplotě 160 °C dorůžova. Cukroví se podle starodávného návodu z Prácheňska slepuje švestkovými povidly a zdobí ořechy nebo mandličkami.

Aktuální letáky

Akční nabídka

16.04 – 22.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

16.04 – 22.04.2025

COOP – naše super ceny

09.04 – 22.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025