Pečené žebírko s hruškami a křenem
Suroviny
4 vepřové kotlety, 350 g hrušek, 50 g čerstvého křenu, 120 ml smetany ke šlehání, med, ocet, sůl, sádlo na pečení
Postup přípravy
Vepřové kotlety neklepejte, jen je osolte a nechte případně odležet v chladu. Pak je zprudka na rozpáleném sádle z obou stran opečte a vložte na plech do trouby předehřáté na 95 stupňů na 20–30 minut dopékat. Ve výpeku z kotlet osmahněte hrušky krájené na stejnoměrné nudličky, zalijte je smetanou, přidejte med a krátce poduste. Nakonec přidejte k hruškám nastrouhaný křen a pár kapek octa a vše nechte ještě chvíli prohřát. Samozřejmě můžete také použít křen nakládaný. Pro větší efekt můžete několik plátků hrušek opékat na pánvi v troše tuku spolu s cukrem a nechat ho zkaramelizovat.