Párečky v sýru a vejcích
Suroviny
Vídeňské párky 300 g,sýr Primátor 120 g, Jihočeské máslo 50 g, tmavý rohlík 2 kusy, 4 vejce, paprika zeleninová 50 g, pórek 40 g, smetana sladká 100 ml, sůl, olej, petrželová nať
Postup přípravy
Vejce, smetanu, sůl a nastrouhaný sýr důkladně rozšlehejte, přimíchejte posekanou petrželku a jemně nasekaný pórek. Tmavý rohlík nakrájejte na drobné kostičky, vídeňské párky na kolečka, a drobně posekejte i papriky. Na rozpáleném oleji osmahněte nejprve párky a papriku, potom přidejte rozpéci rohlík a nakonec vše zalijte rozšlehanými vejci. Pečte velmi zvolna z obou stran. Před podáváním potřete máslem a neste na stůl. Uvedené suroviny vystačí na dvě velké nebo čtyři menší omelety, které potěší malé i velké.