Ovocné chlebíčky z Vysočiny
Suroviny
Suroviny:
250 g polohrubé mouky, 60 g krupicového cukru, 2 vejce, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, ½ kypřicího prášku do pečiva, špetka soli, skořice, 250 g čerstvého případně i sušeného ovoce,vejce na potření
Na 1 plech: příprava 25 minut
Postup přípravy
Velice rychlý způsob, jak připravit jemné pečivo ke svačině či snídani. Vejce a cukr vyšlehejte do pěny, přidejte rozpuštěné máslo a následně mouku se skořicí, solí a kypřicím práškem. Nakonec přidejte drobně nakrájené kousky ovoce (jablka, švestky, rozinky atd.). Z těsta tvořte na plechu s pečicím papírem stejnoměrné hromádky. Počítejte s tím, že se při pečení trochu roztečou. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut – bude záležet na velikosti chlebíčků.