Ovesné sušenky s kokosem
Suroviny
150 g jemných ovesných vloček, 1 vejce, 50 ml mléka, lžíci medu nebo trochu cukru, 30 g oleje nebo másla, asi 50 g hladké mouky, 30 g strouhaného kokosu a přibližně 100 g sušeného ovoce – rozinky, brusinky, meruňky.
Postup přípravy
Všechny suroviny smíchejte do stejnorodé hmoty. Sušené ovoce nakrájejte na drobné kousky. Nechte deset minut odležet a za pomoci namočených rukou tvořte z těsta stejnoměrné kuličky. Ty skládejte na plech s pečicím papírem a až na něm kuličky rozmáčkněte na malé bochánky. Pečte při teplotě do 180 stupňů tak dlouho, až sušenky lehce zčervenají. S jogurtem a brusinkovým kompotem jsou nejlepší, ale i samotné vám zachutnají.