Naklíčený salát s bulgurem
Suroviny
300 g směsi naklíčených luštěnin, 200 g bulguru, 250 g nakládaných hub v octě, petrželová nať, sůl, olivový olej, lžíce medu
Postup přípravy
Bulgur je rozdrcená pšenice a stačí ho jen zalít vroucí osolenou vodou, minutu nebo dvě povařita pak nechat pod pokličkou asi deset minut dojít. Mezitím si nakrájejte sterilované houby a včetně nálevu je pak zamíchejte do bulguru, přidejte olej, med a nechte vše zchladnout. Naklíčené luštěniny propláchněte studenou vodou a vmíchejte je do salátu, přidejte nasekanou petrželovou nať a podávejte s rozpečeným pečivem. Samozřejmě, že je možné tvořit různé varianty tohoto salátu i s jinými druhy sterilované zeleniny, doplňovat ho sýrem a podobně.