Lhenické ovocné knedlíky
Suroviny
Suroviny:
300 g vařených brambor, 250 g měkkého tvarohu, 2 vejce, 100 g másla, 100 g krupice, 100 g cukru krupice, sůl, 500–600 g čerstvého ovoce, tvrdý tvaroh, perníkové koření, skořicový cukr, moučkový cukr
Pro 4 osoby: příprava 40 minut
Postup přípravy
Polovinu másla nechte rozehřát a ušlehejte ho s vejci a tvarohem, pak do směsi zapracujte krupici a vše nechte 20 minut utužit v lednici. Před samotnou přípravou zapracujte do těsta jemně nastrouhané brambory. Vzniklé těsto snadno rozdělíte a roztlačíte tak, aby zabalilo připravené ovoce. Knedlíky vařte v osolené vodě asi 10 minut (podle velikosti). Podávejte je s ovocnou omáčkou uvařenou z pokrájeného ovoce, cukru, perníkového koření a skořice a doplňte strouhaným tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem, případně kysanou smetanou.