Kyselka a brambory se škvarkama
Suroviny
1,5 l vody,
1 cibule,
4 bobkové listy,
8 kuliček nového koření,
12 kuliček černého pepře,
2 PL octa,
4 dcl plnotučného mléka,
2 PL hladké mouky,
250 ml smetany 33%,
7 vajíček,
sůl.
Brambory se škvarkama
800 g brambor,
200 g škvarků,
sůl,
hrst sekané petrželky.
Postup přípravy
Do 3 l hrnce dáme vodu, oloupanou cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, ocet, osolíme a dáme vařit bez pokličky asi hodinu a půl.
Když máme vývar svařený na polovinu, vyndáme všechno koření, rozvařenou cibuli a přilijeme 3 dcl mléka.
Vaříme velmi zvolna asi 10 minut.
Mezitím ve zbytku mléka rozšleháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky.
Následně přidáme smetanu a necháme dalších 10 minut povařit.
Než se polévka provaří, v misce rozšleháme tři vajíčka a vlijeme také za stálého míchání do polévky.
Další čtyři vajíčka do polévky vyklepneme a necháme povařit.
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
Škvarky nasekáme nožem na menší kousky a opečeme na pánvi.
Brambory scedíme, vmícháme do nich škvarky a sekanou petrželku.