Kuřecí řízek pečený v troubě, lehký bramborový salát
Suroviny
NA SALÁT
800 g brambor
červená cibule
5 PL vinného octa
1 dcl láku z okurek
6 kyselých okurek
2 PL plnotučné hořčice
1 PL cukru
hrst nasekaného kopru
sůl
pepř
NA ŘÍZEK
1 kg kuřecích prsou
4 vejce
polohrubá mouka
3 PL mléka
strouhanka
sůl
pepř
máslo
Postup přípravy
SALÁT
Ještě teplé brambory uvařené ve slupce oloupeme a s okurkami nakrájíme na kolečka.
Do rendlíku nalijeme ocet, lák z okurek, přidáme cukr, hořčici, osolíme, opepříme a 5 minut provaříme.
Do láku dáme spařit cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka, vše přidáme k bramborám a zamícháme.
Nakonec přidáme nasekaný kopr a znovu zlehka promícháme.
ŘÍZKY
Kuřecí prsa rozkrojíme podélně a vzniklé řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
Řízky obalujeme v klasickém trojobalu.
Vajíčka zlehka osolíme a před rozkvedláním přidáme mléko.
Obalené řízky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pod i na každý řízek položíme tenký plátek másla.
Pečeme do zlatova na 200 °C asi 20 minut.