Kuřecí řízek pečený v troubě, lehký bramborový salát

kuzzek2 scaled

Suroviny

NA SALÁT

800 g brambor

červená cibule

5 PL vinného octa

1 dcl láku z okurek

6 kyselých okurek

2 PL plnotučné hořčice

1 PL cukru

hrst nasekaného kopru

sůl

pepř

NA ŘÍZEK

1 kg kuřecích prsou

4 vejce

polohrubá mouka

3 PL mléka

strouhanka

sůl

pepř

máslo

Postup přípravy

SALÁT

Ještě teplé brambory uvařené ve slupce oloupeme a s okurkami nakrájíme na kolečka.

Do rendlíku nalijeme ocet, lák z okurek, přidáme cukr, hořčici, osolíme, opepříme a 5 minut provaříme.

Do láku dáme spařit cibuli nakrájenou na čtvrtkolečka, vše přidáme k bramborám a zamícháme.

Nakonec přidáme nasekaný kopr a znovu zlehka promícháme.

ŘÍZKY

Kuřecí prsa rozkrojíme podélně a vzniklé řízky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.

Řízky obalujeme v  klasickém trojobalu.

Vajíčka zlehka osolíme a před rozkvedláním přidáme mléko.

Obalené řízky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pod i na každý řízek položíme tenký plátek másla.

Pečeme do zlatova na 200 °C asi 20 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.03 – 18.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.03 – 18.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025