Kuřecí rarášci

rarasci v bramboraku2 j24 scaled

Suroviny

800 g brambor,

500 g kuřecích prsou,

4 stroužky česneku,

4 vejce,

4 PL hladké mouky,

hrst majoránky,

mleté chilli,

sůl,

pepř,

sádlo,

rostlinný olej.

Postup přípravy

Kuřecí prsa rozkrájíme na větší kusy a dáme je do misky.

Osolíme, opepříme, přidáme chilli dle chuti, zakápneme olejem, zamícháme a dáme stranou.

Brambory a česnek oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle do větší mísy.

Do mísy k bramborám a česneku vyklepneme vejce, osolíme, opepříme, rozemneme majoránku, přidáme mouku, chilli dle chuti a vše důkladně promícháme.

Na pánvi rozpálíme větší vrstvu sádla, lžící tvoříme placičky, na ně položíme kus masa a překryjeme další vrstvou bramborového těsta.

Smažíme na mírném plameni 5-6 minut z každé strany.

Hotové rarášky vyndáváme na vrstvu papírových utěrek, aby se zba vily přebytečného tuku.

Pokud chcete mít jistotu, že bude maso dost udělané, dejte hotové rarášky do trouby rozpálené na 75 °C zhruba na 20 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

09.04 – 15.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

09.04 – 15.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025