Jarní chlebíčky
Suroviny
150 g smetanového taveného sýra, 100 ml kysané smetany, svazek ředkviček, 100 g pórku, sůl, tmavý toastový chléb
Postup přípravy
Tavený sýr a kysanou smetanu rozšlehejte nebo rozetřete na hladký krém. Do něho pak přidejte jemně nastrouhané ředkvičky a pórek. Ten nejprve velmi jemně nakrájejte a potom krátce spařte horkou vodou. Díky tomu pórek změkne, získá velmi příjemnou barvu a v pomazánce bude příjemně chutnat. Jemnou pomazánku případně trochu přisolte a podávejte s tmavým pečivem nebo chlebem. Vše můžete doplnit také pažitkou, rukolou nebo jinými zelenými bylinkami. Tuto běžnou pomazánku můžete zajímavě ozvláštnit tím, že z chleba vykrájíte pravidelné tvary a ty postupně promažete, pomažete a různě přizdobíte.