Jáhelník

jahelnik2 jed scaled

Suroviny

250 g jáhel

500 ml vody

100 g másla

3 vejce

50 ml smetany

2 PL cukru

80 g vlašských ořechů

50 g sušených švestek

50 g křížal z jablek

10 čerstvých švestek

špetka soli

Postup přípravy

Nejprve jáhly přelijeme horkou vodou, aby se spařily a nebyly hořké.

Následně je přendáme do hrnce, přidáme 500 ml vody, špetku soli a vaříme do měkka.

Do uvařených jáhel vmícháme máslo a necháme je vychladnout.

Mezitím oddělíme bílky od žloutků, z  bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky utřeme s  cukrem a následně vyšleháme se smetanou.

Do vychladlých jáhel vmícháme nejprve žloutky se smetanou, potom lehce nasekané ořechy a na menší kousky nakrájené ovoce a nakonec opatrně vmícháme sníh z  bílků.

Směs vložíme do pekáčku vymazaného máslem, rozprostřeme a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C zhruba 30 minut.

Aktuální letáky

Akční nabídka

12.03 – 18.03.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

12.03 – 18.03.2025

COOP – naše super ceny

12.03 – 25.03.2025

Pro děti i zdraví

05.03 – 01.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025