Hanácký salát

hanacky salat j24 scaled

Suroviny

Menší hlávka červeného zelí,

2 PL cukru,

1 ČL soli,

2 PL vinného octa,

3 PL majonézy,

1 zakysaná smetana.

Postup přípravy

Červené zelí zbavíme ošklivých vrchních listů, košťálu a nakrouháme najemno.

Přidáme cukr, sůl, vinný ocet a důkladně promačkáme a promícháme.

Přidáme majonézu, zakysanou smetanu, promícháme a necháme aspoň 2 hodiny naležet.

V původním receptu se do zelí nastrouhá ještě uzenina, tak můžete vyzkoušet, ale já mám salát raději bez ní.

Aktuální letáky

COOP – naše super ceny

23.04 – 06.05.2025

Akční nabídka

23.04 – 29.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

23.04 – 29.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025