Gulášovka
Suroviny
1 cibule,
4 brambory,
2 PL hladké mouky,
200 g vepřového masa,
2 PL sádla,
2 ČL mleté papriky,
2 PL rajčatového protlaku,
1 plechovka červených fazolí,
2 stroužky česneku,
hrst sušené majoránky,
1 ČL drceného kmínu,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
V hrnci rozpálíme olej a přidáme na- drobno pokrájenou cibulku.
Když je cibulka dozlatova, přidáme na malé kostičky pokrájené maso.
Zarestované maso zaprášíme moukou.
Přidáme rajčatový protlak, červenou papriku, kmín, opepříme, osolíme a opět zarestujeme.
Nyní zalijeme vodou a vložíme na kostičky nakrájené brambory.
Když jsou brambory měkké, přidáme fazole, prolisovaný česnek, rozemnutou majoránku a ještě 5 minut povaříme.