Fašírka s cizrnou a sýrem
Suroviny
Suroviny:
300 g kuřecího masa, 150 g strouhaného sýru (gouda), 100 g cizrny, 100 ml smetany na vaření, 40 g bramborového škrobu, mletá paprika, muškátový květ, kurkuma, sůl, petrželová a celerová nať, dýňová, slunečnicová i jiná semínka
Pro 4 osoby: příprava 60 minut
Postup přípravy
V chudých krajích se dříve často nahrazovalo maso luštěninami. V tomto případě je třeba nejprve namočit cizrnu a následně ji uvařit a po zchlazení semlít nebo rozmixovat. Případně je možné použít 300 g konzervované, a tudíž již vařené, cizrny. Semletou luštěninu důkladně promíchejte se semletým masem, sýrem, smetanou, kořením, škrobem a posekanou natí. Pokud se vám bude fáš zdát řídká, zamíchejte do ní trochu strouhanky. Fašírku pečte ve vymaštěné formě nebo v podobě menších bochánků na plechu či v pekáči zdobenou semínky. Podávejte s letním zeleninovým ragú.