Debrecínské halušky
Suroviny
Mouka pšeničná polohrubá 200 g, debrecínka 200 g, sádlo 60 g, brambory 800 g, 3 vejce, sůl, cibule 80 g, celer 50 g, mletá paprika, cibulová nať
Postup přípravy
Syrové a oškrábané brambory nastrouhejte na jemném struhadle, promíchejte s vejci, moukou a solí a z řídkého těsta protlačujte přes děrované tvořítko do vroucí osolené vody halušky. Vařte je asi sedm až deset minut a pak sítem vyberte a zchlaďte je ve studené vodě. Na sádle opékejte nejprve na nudličky krájený celer, poté přidejte nakrájenou cibuli a jakmile se vše opeče, přidejte pokrájenou debrecínskou pečeni. Nakonec vše zaprašte trochou papriky a směs vmíchejte do uvařených halušek. Před podáváním halušky nechte důkladně prohřát (zapéct) v troubě.