Čočková novoroční polévka
Suroviny
Suroviny:
200 g čočky, 200 g klobásy, 4 vejce, 70 g cibule, 20 g česneku, 30 g sušených hub, 40 g ovesných vloček, 50 g sádla, sůl, pepř, kmín,
majoránka, ocet, pažitka
Na 4 porce: příprava 40 minut
Postup přípravy
Čočku nechte předem namočit a poté ji vařte s posekanými
sušenými houbami, ovesnými vločkami a trochou drceného kmínu. Zvlášť na pánvi si připravte ochucovací směs, kdynejprve na sádle opečete cibulku, poté přidáte pokrájené klobásky a vzápětí
posekaný česnek. Nakonec vše vložte do zahoustlé polévky, náležitě osolte a
opepřete, krátce povařte a před podáváním lehce okyselte octem a přivoňte
majoránkou. Na talíři polévku ozdobte vařenými vejci a pažitkou.
V polévce můžete kombinovat i více druhů čočky, například
tradiční s černým nebo zeleným druhem, které se nerozvářejí.