Cibuločesnečka se sýrovým toastem
Suroviny
250 g cibule, 70 g česneku, 70 g pórku, 60 g sádla nebo oleje, 120 g sýru niva, 100 g veky nebobagety, 30 g másla, 600 ml vývaru, sůl, drcený pepř, drcený či mletý kmín
Postup přípravy
Na hrubší kusy pokrájenou cibuli nejprve zprudka opékejte na tuku. Když se cibule počne opékat přidejte česnek krájený na plátky a vzápětí přidejte pokrájený pórek a pak zalijte horkým vývarem, přidejte koření a nechte dvě nebo tři minuty povařit. Veku nebo bagetu nakrájejte, potřetemáslem a poklaďte plátky plísňového sýra a rozpečte je v troubě nebo pod grilem. Polévku připravujtetěsně před konzumací a podávejte ji se sýrovými bagetkami a posekanou petrželovou natí.