Bůčková pomazánka
Suroviny
1 kg vepřového bůčku,
100 g rajčatového protlaku,
1 cibule,
5 stroužků česneku,
2 červené papriky,
1 ČL drceného kmínu,
1 ČL majoránky,
sušené chilli dle chuti,
3 PL sádla,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Bůček rozkrájíme na větší kusy a dáme do pekáčku.
Přidáme protlak, papriky nakrájené na nudličky, cibuli na kolečka, nadrcený česnek, chilli, mletou papriku, majoránku, kmín, osolíme, opepříme a vše promícháme.
Přidáme sádlo, 2 dcl vody, přiklopíme a dáme péct na 160 °C zhruba 3 hodiny.
Když je bůček měkký, tak ho odklopíme a ještě 30 minut dopečeme na 230 °C.
Nakonec vše rozmixujeme dohladka a nandáme ještě horké do sklenic a důkladně uzavřeme.
Když pomazánku ve sklenici zalijete rozpuštěným sádlem, tak vám v lednici vydrží i 4 měsíce.