Bramborový nákyp s uzeným

bramborovy nakyp s uzenym

Suroviny

Jihočeské máslo 100 g, uzená krkovice 400 g, sýr Jihočeský Eidam  200 g, vařené brambory 500 g, mléko 600 ml, kukuřičná krupice (polenta) 150 g, 3 vejce, strouhanka, sůl, mletý kmín, papriková klobása 100 g, dýňové semínko

Postup přípravy

Uzenou krkovici uvařte ve vodě nebo páře. V osoleném mléce uvařte instantní kukuřičnou krupici – polentu. Po třech minutách vaření vám vznikne kaše. Do ní přidejte polovinu másla, mletý kmín a po mírném zchladnutí nahrubo nastrouhané brambory. Nakonec vmíchejte maso nakrájené na kostičky, vejce a strouhaný sýr. Vzniklou fáš vložte do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací nádoby nebo pekáče. Povrch uhlaďte a ozdobte řezy z klobásy a dýňovým semínkem. Pečte při 160 °C, na závěr potřete povrch zbylým máslema dopečte při teplotě 180 °C.

Aktuální letáky

Akční nabídka

09.04 – 15.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

09.04 – 15.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025