Bomba malakov
Suroviny
120 g cukru krupice, 85 g pudinkového prášku s příchutí vanilky, 50 g kvalitního kakaa, 2 vejce a půl litru mléka, dále 250 g másla, asi 350 g dětských piškotů, trochu tuzemského rumu a mléko na navlhčení piškotů.
Postup přípravy
Nejprve uvařte pudink, ten vložte do chladné vodní lázně a zašlehejte kakao a vejce. Zahřívejte a šlehejte, až se vytvoří hladký čokoládový krém. Ten nechte za stálého míchání vychladnout na pokojovou teplotu, zašlehejte do něho rozměklé máslo a můžete přidat i trošku rumu. Dortovou formu nebo půlkulatou mísu vystříkejte čerstvě ušlehaným krémem a do něho vkládejte piškoty lehce navlhčené mlékem s rumem či rumovou trestí. Postupně vrstvěte krém a piškoty. Vše nechte do druhého dne vychladit. Podávejte se šlehačkou.