Bomba malakov

bomba makalov

Suroviny

120 g cukru krupice, 85 g pudinkového prášku s příchutí vanilky, 50 g kvalitního kakaa, 2 vejce a půl litru mléka, dále 250 g másla, asi 350 g dětských piškotů, trochu tuzemského rumu a mléko na navlhčení piškotů.

Postup přípravy

Nejprve uvařte pudink, ten vložte do chladné vodní lázně a zašlehejte kakao a vejce. Zahřívejte a šlehejte, až se vytvoří hladký čokoládový krém. Ten nechte za stálého míchání vychladnout na pokojovou teplotu, zašlehejte do něho rozměklé máslo a můžete přidat i trošku rumu. Dortovou formu nebo půlkulatou mísu vystříkejte čerstvě ušlehaným krémem a do něho vkládejte piškoty lehce navlhčené mlékem s rumem či rumovou trestí. Postupně vrstvěte krém a piškoty. Vše nechte do druhého dne vychladit. Podávejte se šlehačkou.

Aktuální letáky

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Sbírka potravin

20.11 – 26.11.2024

Akční nabídka

20.11 – 26.11.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.11 – 26.11.2024

COOP super cena

20.11 – 03.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024