Novoroční oukrop

1nonorocni oukrop

Suroviny

Suroviny:

6 vajec, 400 g syrových oloupaných brambor, 200 g drobných krupek, 80 g pórku, 60 g česneku (1 hlavička), 50 g sádla, sůl, drcený kmín, majoránka, chléb

Pro 6 osob: příprava 20 minut
 

Postup přípravy

Odvar z brambor a krupek, doplněný česnekem a majoránkou, byl odedávna považován za lék chránící a posilující naše zdraví. Ječné krupky nechte nejlépe předem namočené a pak je osolte, okmínujte, doplňte sádlem a pozvolna vařte. Když jsou téměř měkké, přidejte na kostky krájené syrové brambory. Až téměř nakonec přidejte solidní dávku předem se solí utřeného česneku a drobně nakrájeného pórku. Vše povařte a poté do polévky zapusťte syrová vejce a bez varu nechte ztužit bílek a prohřát žloutek. Nakonec polévku doplňte sušenou majoránkou, případně i posekanou petrželkou a podávejte s chlebem.

Aktuální letáky

Akční nabídka

16.04 – 22.04.2025

Kvalitní potraviny z našeho regionu

16.04 – 22.04.2025

COOP – naše super ceny

09.04 – 22.04.2025

Pro děti i zdraví

02.04 – 29.04.2025

Jarní speciál

25.03 – 20.04.2025

Zahrada

12.02 – 27.05.2025