V červeném víně pošírované hrušky

hrusky v cervenem vine

Suroviny

Čerstvé pevné hrušky, červené víno, skořici a hřebíček, nerafinovaný cukr a brusinkový kompot

Postup přípravy

Hrušky nejprve oloupejte, pak rozkrojte po délce. Do kulata vykrojte jádřinec tak, aby v hrušce vznikla jakási mistička. Vykrojte také zbytek květu, tedy „bubáka“, a hrušky vložte do rendlíku. Přilijte červené víno, přidejte hrstku cukru, koření a vše zahřejte. Pozor, nevařte, ale jenom zahřívejte asi na 80 stupňů a nechte asi deset minut. Poté hrušky vyjměte a víno přiveďte k varu a vařte tak dlouho, až se vše odvaří a zahoustne. Tuto vinnou omáčku pak ozdobně nalijte na talíř a přidejte vychlazené hrušky naplněné brusinkovým kompotem. Výborně se k tomuto dezertu hodí též hořká čokoláda s proslazenou pomerančovou kůrou.

Aktuální letáky

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Sbírka potravin

20.11 – 26.11.2024

Akční nabídka

20.11 – 26.11.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.11 – 26.11.2024

COOP super cena

20.11 – 03.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024