Nepečený dort z jablek
Suroviny
750 g očištěných a oloupaných jablek, 7 lžic cukru krupice, 2 sáčky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, balíček kulatých piškotů a trochu sušených rozinek nebo brusinek.
Postup přípravy
Jablka nahrubo nastrouhejte, přilijte k nim hrnek vody a přidejte cukr. Přiveďte k varu a asi 10 minut vařte. Poté přilijte druhý hrnek vody, ve kterém jste rozmíchali pudinkový prášek. Opět vařte, ale už jen do doby až se provaří škrob, tedy asi tři minuty. Pak přidejte kousky rozinek či brusinek. Ne vařící, ale ještě teplou, hmotu nanášejte do formy a prokládejte ji piškoty. Celý dort dejte pořádně prochladit, určitě do druhého dne. Jednotlivé řezy podávejte se šlehanou smetanou.