Šlehačkové Tiramisu
Suroviny
50 podlouhlých cukrářských piškotů, 300 ml silné rozpustné kávy (nebo pressa), 100 ml tuzemského rumu.
Na krém pak mějte: 250 ml smetany ke šlehání, balíček ztužovače, 150–200 g měkkého tučného tvarohu nebo lučiny, 60 g moučkového cukru, kvalitní kakao na posyp
Postup přípravy
Nejprve vyšlehejte tvaroh s cukrem, případně trochou smetany, do něho vmíchejte ztuženou ušlehanou smetanu. Do misky dejte chladnou silnou kávu s rumem a pak jen velmi krátce namáčejte piškoty a skládejte je do připravené misky. Na vrstvu piškotů naneste opatrně vrstvu šlehačkové hmoty. Opět dávejte piškoty a na ně krém. Uhlazený povrch posypte kakaem a uložte prochladit do ledničky.