Ostružinová roláda

osturzinova rolada

Suroviny

Na plát lehkého piškotu:  5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce polohrubé mouky  

Náplň:  250 g smetanyke šlehání, balíček ztužovače,  miska ostružin

Postup přípravy

Z pěti bílků ušlehejte nejprve pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty pak vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát alobalu a na něj rozetřete těsto. Pečte ho hned asi 7 minut při 200 stupních. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte jej vychladnout. Poté opatrně stáhněte alobal z plátu, na plát pak rozetřete šlehačku, do středu vložte ostružiny a celou roládu opět, nejlépe za pomoci alobalu, zaviňte. Nechte vychladit v lednici a podávejte lehce pocukrované.

Aktuální letáky

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Sbírka potravin

20.11 – 26.11.2024

Akční nabídka

20.11 – 26.11.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

20.11 – 26.11.2024

COOP super cena

20.11 – 03.12.2024

Pro děti i zdraví

13.11 – 17.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024