Ostružinová roláda
Suroviny
Na plát lehkého piškotu: 5 vajec, 100 g cukru, 2 lžíce kvalitního kakaa, 2 lžíce polohrubé mouky
Náplň: 250 g smetanyke šlehání, balíček ztužovače, miska ostružin
Postup přípravy
Z pěti bílků ušlehejte nejprve pevný sníh, do něho postupně přidávejte za stálého šlehání cukr a následně žloutek po žloutku. Do této hmoty pak vmíchejte ještě kakao promíchané s moukou. Na plechu si rozviňte plát alobalu a na něj rozetřete těsto. Pečte ho hned asi 7 minut při 200 stupních. Upečený plát stáhněte opatrně z plechu a nechte jej vychladnout. Poté opatrně stáhněte alobal z plátu, na plát pak rozetřete šlehačku, do středu vložte ostružiny a celou roládu opět, nejlépe za pomoci alobalu, zaviňte. Nechte vychladit v lednici a podávejte lehce pocukrované.