Pohankový perník
Suroviny
Na dortovou formu: 200 g pohanky kroupy, 100 g pohanky lámanky, 2 vejce, 30 g škrobové
moučky, 50 g strouhaného kokosu, 70 g přírodního třtinového cukru, 50 g mandlí, pomerančová
a citronová kůra, perníkové koření (plná lžička), 1/2 prášku do pečiva, sůl, tuk na vymazání formy
a sezamová semínka
Postup přípravy
Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet
minut přikrytou změknout. Pak do ní vmíchejte všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši
rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě
180 stupňů asi 40 minut. Podávejte ho s jogurtem, kysanou smetanou nebo višňovou zavařeninou.