Pohankový perník

pohankovy pernik

Suroviny

Na dortovou formu: 200 g pohanky kroupy, 100 g pohanky lámanky, 2 vejce, 30 g škrobové
moučky, 50 g strouhaného kokosu, 70 g přírodního třtinového cukru, 50 g mandlí, pomerančová
a citronová kůra, perníkové koření (plná lžička), 1/2 prášku do pečiva, sůl, tuk na vymazání formy
a sezamová semínka 

Postup přípravy

 

Pohanku kroupu i pohanku lámanku zalijte půl litrem vroucí lehce osolené vody a nechte asi dvacet
minut přikrytou změknout. Pak do ní vmíchejte všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši
rozetřete do formy vymazané tukem a vysypané sezamovými semínky. Perník pečte při teplotě
180 stupňů asi 40 minut. Podávejte ho s jogurtem, kysanou smetanou nebo višňovou zavařeninou.

Aktuální letáky

Akční nabídka

04.09 – 10.09.2024

Školní svačinky

04.09 – 10.09.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

04.09 – 10.09.2024

COOP super cena

11.09 – 24.09.2024

COOP super cena

28.08 – 10.09.2024

Pro děti i zdraví

14.08 – 10.09.2024