Velikonoční beránek
Suroviny
300 g polohrubé mouky,
225 g cukru,
1 vanilkový cukr,
4 vejce,
200 ml šlehačky,
3 PL pomerančového džusu,
kůra z jednoho pomeranče,
100 g kandovaného ovoce,
1 prášek do pečiva,
olej na vymazání formy.
Postup přípravy
Do misky vyklepneme vajíčka, přidáme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme do pěny.
Přidáme smetanu, džus, nastrouháme kůru z pomeranče a zamícháme.
Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, zamícháme a vmícháme kandované ovoce.
Rozpálíme troubu na 180 °C, těsto nalijeme do formy, kterou jsme vymazali olejem a vysypali moukou.
Pečeme 50 minut na „horkovzduch“.
Pomocí špejle vyzkoušíme, jestli je beránek hotový.