Plněné knedlíky uzeným masem, dušené zelí
Suroviny
900 g brambor,
3 vejce,
300 g hrubé mouky,
600 g uzeného masa,
2 větší cibule,
hrst sekané petrželky,
1 ČL drceného kmínu,
4 stroužky česneku,
3 bobkové listy,
6 kuliček nového koření,
2 PL sádla,
2 ČL drceného kmínu,
1⁄2 hlávky zelí,
cukr,
ocet,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Brambory den dopředu uvaříme ve slupce v osolené vodě.
Maso vaříme doměkka v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením, česnekem.
Na pánev dáme rozpustit sádlo a usmažíme na kostičky pokrájenou cibulku dozlatova.
Polovinu cibulky odebereme stranou a ke zbytku přidáme na kostičky nakrájené maso, 1 ČL kmínu, osolíme, opepříme a vše společně zlehka orestujeme.
Nakonec do směsi přidáme nasekanou petrželku a nadrcený česnek.
Brambory oloupeme a nastrouháme, osolíme, přidáme vajíčka a zamícháme.
Následně přidáme hrubou mouku a rychle vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvoříme placičky, na které dáme 2 PL masové směsi a vytvoříme knedlíky.
Vaříme v osolené vodě cca 25 minut.
Zelí nakrouháme a dáme na druhou polovinu smažené cibulky.
Zlehka zarestujeme, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr, ocet dle chuti, podlijeme trochou vývaru z uzeného masa a dusíme doměkka.