Francouzské brambory
Suroviny
1,2 kg vařených brambor ve slupce,
400 g vařeného uzeného masa,
1 PL sádla,
8 vajec,
2 cibule,
3 stroužky česneku,
1 ČL kmínu,
250 ml smetany,
sůl,
pepř.
Postup přípravy
Brambory, uzené maso a 6 vajec uvaříme v osolené vodě.
Na sádle orestujeme cibuli do zlatova a následně i uzené maso nakrájené na kostičky.
Brambory a vajíčka oloupeme, prolisujeme přes “kolečko”, osolíme, opepříme, nastrouháme česnek, přidáme kmín, papriku a opatrně smícháme s masem.
Hmotu dáme do vymazané zapékací misky.
V misce rozmícháme zbylá dvě vajíčka se smetanou, přidáme ke směsi, uhladíme, otřeme okraje a dáme péct do trouby při 180 °C na 40 minut.