Třešňová bublanina
Suroviny
3 vejce,
250 g cukru krystal,
1 vanilkový cukr,
250 ml mléka,
1 prášek do pečiva,
180 g polohrubé mouky,
150 g hladké mouky,
800 g třešní,
cukr moučku na posypání,
máslo na vymazání,
dětskou krupičku na vysypání pekáčku.
Postup přípravy
Nejprve oddělíme žloutky od bílků.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
Ke žloutkům s cukrem přidáme obě mouky, prášek do pečiva, přilijeme mléko a důkladně promícháme.
Následně do těsta opatrně vmícháme bílky.
Těsto nalijeme do pekáčku, který jsme předtím vymazali máslem a vysypali krupičkou.
Na těsto naskládáme vypeckované třešně a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba 30-35 minut.