Meruňkový koláč s drobenkou
Suroviny
350 g hladké mouky,
170 g cukru krupice,
120 g změklého másla,
150 ml mléka,
1 prášek do pečiva,
2 vejce,
400 g měkkého tvarohu,
16-20 meruněk
Drobenka
100 g hladké mouky,
50 g změklého másla,
50 g cukru krupice
Postup přípravy
Do tvarohu přimícháme 2 lžíce cukru a dáme stranou.
Zbytek cukru smícháme s moukou, solí a práškem do pečiva.
Za stálého míchání přidáme postupně mléko, vejce a změklé máslo.
Dobře promíchané těsto vlijeme na plech, vyložený pečícím papírem, a opatrně rozendáme lžící tvaroh.
Na tvaroh poklademe vypeckované půlky meruněk a posypeme drobenkou, kterou jsme vytvořili z mouky, cukru a změklého másla.
Koláč dáme péct do předehřáté trouby na 180°C zhruba na 30-35 minut.