Martinská husa s mandlovou nádivkou

46 martinska husa

Suroviny

Suroviny:
6 rohlíků, 5 vajec, 170 g oloupaných mandlí, 120 ml smetany,
70 g másla, sůl, bílý pepř, muškátový květ, petrželová nať, strouhanka na
vysypání formy

Pro 4 osoby: příprava nádivky 60 minut

Postup přípravy

Rohlíky nebo veku nakrájejte na menší kostky, ty nasucho
opečte v troubě a ještě teplé je promíchejte s máslem tak, aby ho nasály. Vejce
rozšlehejte ve smetaně spolu s většinou nastrouhaných mandlí, posekanou
petrželovou natí, solí, muškátovým květem a trochou bílého pepře. Následně vše
lehce promíchejte a vložte do vymaštěné a strouhankou vysypané nádoby. Navrch
nasypejte zbytek mandlí posekaných na nudličky. Pečte zvolna přibližně 30 minut
při teplotě 170 °C. Nádivku případně shora zakryjte, aby nebyla navrchu příliš
vysušená. Podávejte ji jako přílohu k pečené martinské huse s červeným zelím.

Aktuální letáky

Akční nabídka

18.12 – 31.12.2024

Kvalitní potraviny z našeho regionu

18.12 – 31.12.2024

Vánoční pečení s Vltavotýnskými lahůdkami

04.12 – 22.12.2024

COOP super cena

04.12 – 31.12.2024

Vánoční speciál

20.11 – 31.12.2024

Aplikace

11.09 – 31.12.2024