Salát z pečené řepy
Suroviny
Suroviny:
400 g syrové červené řepy, 100 g polotvrdého sýru (gouda,
eidam, uzený), 100 g žervé, sůl, bílý pepř, ocet, rukola
Na 500 g salátu: příprava 120 minut
Postup přípravy
Omytou červenou řepu zabalte jednotlivě do alobalu, vložte
do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ji podle velikosti až 90 minut. To, že je
pečená, poznáte podle toho, že kovová jehlice skrze ní projde bez značného
odporu. Upečenou řepu oloupejte, rozkrojte a nechte vydýchnout horkost. Poté ji
nahrubo nastrouhejte. Jako dresing použijte přírodní sýr ochucený octem, solí,
pepřem a nasekanou rukolou. Můžete přidat i trochu chilli omáčky nebo křenu.
Podávejte s tmavým pečivem nebo chlebem.