Vepřová panenka s hruškami
Suroviny
Suroviny:
600 g vepřové panenky, 250 g hrušek, 200 ml smetany, 30 g
másla, olej na pečení, sůl, trochu hladké mouky, chilli paprička a zelené
bylinky podle možnosti
Na 4 porce: příprava 35 minut
Postup přípravy
Očištěnou vepřovou panenku nakrájejte na stejnoměrné
špalíčky. Ty osolte a obalte v hladké mouce
a hned poté je opečte na oleji zprudka z obou stran. Následně je vyjměte z
výpeku. Ten doplňte máslem, v něm nechte krátce zapěnit posekanou papričku a na
nudličky nakrájené hrušky. Krátce vše poduste v másle, aby hrušky změkly, a
nakonec zalijte smetanou, osolte a přiveďte k varu. Do omáčky vložte opečené
řezy z panenky, posypejte nasekanými bylinkami a nechte maso pod poklicí už bez
varu krátce dotáhnout, aby bylo uvnitř růžové. Podávejte s rýží nebo vařenými
bramborami.